Skip to content

Les Bohemiens

Les Bohemians er en hyldest til frisindet. En danseforestilling der går balancegang på grænser; mellem publikum og performere, mellem det maskuline og det feminine.

En forestilling der hylder den frihed, hvor der er plads til at udleve sensualitet, bevægelse, tanker, følelser og fantasier – der zoomes ind i maleriske menneskelige øjeblikke og ud i større perspektiv, hvor vi møder den fysiske vildskab som kan råde, når spillet er på sit højeste.

Spillets virkelighed adskiller sig i Toulouse Lautrecs univers ikke meget fra virkelighedens spil. Hvad enten der er tale om scenens aktører, storbyen som scene, eller hverdagens kulisser er netop blikket for spillet, iscenesættelsen og komedien gennemgående for Toulouse Lautrecs fortolkninger af det moderne liv. Vi oplever i “Bohemian” mange genkendelige elementer fra Lautrec’s verden – men de serveres med nye pennestrøg.

Både dans, visuelt design og musik kommer til at jonglere med kendte billeder fra Paris og fra Leutrecs værker – de præsenteres glimtvis, i andre konstellationer og former og bringer tendenser fra dette århundrede ind i iscenesættelsen af menneskets stræben efter frihed.

En stræben som havde ét ansigt i 1890érne og et andet i dag – men er kernen ikke den samme?

Koreografi: Lotte Sigh
Visuelt design: lars Egegaard sørensen

Støtte: Toyota Fonden