Skip to content

Copenhagen International Dance Festival 2022

Copenhagen International Dance Festival 2022 er i et år, hvor vi endelig kunne mødes i store grupper under samme tag. På trods af at festivalen blev planlagt og gennemført i ekkoet fra corona, der bevirkede en del programændringer og forholdsregler, gennemførtes festivalen takket være et stort engagement og kontinuerlig omstillingsparathed fra både medvirkende kunstnere, samarbejdspartnere, produktionsteam, entusiastisk publikum og ikke mindst alle fonde og sponsorer.

Copenhagen International Dance Festival har i marts, april, maj og juni 2022 afholdt:
• en lang række on location forestillinger med turneen Come Dance with Me, med besøg på alt fra skoler og gymnasier til plejecentre og centre for sårbare grupper, ældre mfl., samt public performances med en lang række optrædener i det offentlige rum.
• gæstespil for inviterede publikums grupper såvel som øvrigt interesserede publikum med eventen Move Closer.
• workshops og masterclasses med markante kunstneriske profiler fra både ind- og udland for professionelle dansere.

En af festivalens fornemste opgaver er at bringe dansekunst med kraft, kant og internationale impulser til så mange samfundsgrupper som muligt og skabe møder og dialog. Herunder at skabe en platform for professionelle dansere, koreografer og kunstneriske organisationer for kunstnerisk udvikling, gensidig inspiration og kommunikation af dansekunsten.

Festivalen har en meget omfangsrig udbredelse og kan først og fremmest lade sig gøre takket være et ekstremt stærkt samarbejde med en lang række organisationer og medvirkende.

Rapport 2022